Indisk lammegryde med kardemomme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Indisk lammegryde med kardemomme er indisk inspireret opskrift med masser af smag af kardemomme, ingefær og sambal oelek. Glæd dig til af smage denne ret med lækker lammebov.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1½ tsk knuste kardemommefrø (ca. 40 hele kardemommekapsler)
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g lammebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 15 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Bland hvidløg, kardemomme og de øvrige ingredienser sammen. Vend kødet i krydderblandingen og stil det tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt kød, krydderier og tomater og bring retten i kog. Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.

Server lammegryden med kogte ris blandet med kikærter, rucola, mango og yoghurt.

Tip

Hvis det er svært at finde kardemommekapsler kan du bruge stødt kardemomme. Smagen bliver ikke lige så intens som ved friske kapsler.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag