Indisk lammegryde med kardemomme
60+ min

Indisk lammegryde med kardemomme

Indisk lammegryde med kardemomme er indisk inspireret opskrift med masser af smag af kardemomme, ingefær og sambal oelek. Glæd dig til af smage denne ret med lækker lammebov.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indisk lammegryde med kardemomme

Indisk lammegryde med kardemomme er indisk inspireret opskrift med masser af smag af kardemomme, ingefær og sambal oelek. Glæd dig til af smage denne ret med lækker lammebov.

Antal portioner

Marinade

  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1½ tsk knuste kardemommefrø (ca. 40 hele kardemommekapsler)
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g lammebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 15 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Marinade

Bland hvidløg, kardemomme og de øvrige ingredienser sammen. Vend kødet i krydderblandingen og stil det tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt kød, krydderier og tomater og bring retten i kog. Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.

Server lammegryden med kogte ris blandet med kikærter, rucola, mango og yoghurt.

Tip

Hvis det er svært at finde kardemommekapsler kan du bruge stødt kardemomme. Smagen bliver ikke lige så intens som ved friske kapsler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 34 %
Print