Syltede pærer

1 time 5 min
Syltede pærer

Syltede pærer er helt oplagt at bruge efterårets mange pærer til. Her er en eksklusiv opskrift på syltede pærer med cognac - og de smager herligt både i den ikoniske Pærer Belle Helene og i pæretærte, eller blot med en iskold flødeskum til. Måske du også skulle prøve syltede pærer som tilbehør til ost?

Ingredienser

Syltede pærer

2 liter Vand
2 dl Cognac
500 g Sukker
1 Hel kanelstang
1 Citronskal (usprøjtet)
8 Store pærer eller 12 små

Sådan gør du

Syltede pærer

  • Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde.
  • Skræl pærerne - behold evt. stilkene på.
  • Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre.
  • Læg pærer og kanelstang i glas.
  • Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Smag evt. til med ekstra cognac.

Du kan anvende anden spiritus end cognac i syltelagen - eller helt undlade. Kanel kan udskiftes med hel anis og citronskal med appelsinskal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11716 kJ / 2800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 0,6 % 0,1 g
Kulhydrat: 92,4 % 16,8 g
Fedt: 0,4 % 0 g
Alkohol: 6,6 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-parer/