Iskager

2 timer 5 min
Arbejdstid: 45 min
Iskager

De hjemmelavede iskager med smag henad mælkesnitte er dømt til at blive et hit blandt ungerne!

Ingredienser

Iskager - 16 stk.

100 g Mørk chokolade
4 Æg
150 g Muscovadosukker (ca. 2½ dl)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
3 spsk Kartoffelmel
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
450 g Vaniljeflødeis

Pynt

Hvid chokolade - smeltet

Sådan gør du

Iskager

  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad.
  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Bland de tørre ingredienser.
  • Rør hurtigt den smeltede chokolade og melblandingen i æggeblandingen.
  • Beklæd en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir og bred dejen ud til kanterne i et jævnt lag.
  • Bag kagebunden midt i ovnen ca. 8 min ved 200° - traditionel ovn og lad den køle af på en bagerist.
  • Stil isen på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Halver kagebunden på den korte led.
  • Læg 2 stykker husholdningsfilm (ca. 50 cm lange) på køkkenbordet, så de overlapper hinanden på den lange led.
  • Placér den ene bund i midten af filmen.
  • Skær skiver af isen og læg dem på bunden, så den er dækket i et jævnt lag - glat efter med en kniv. Læg den anden bund ovenpå og tryk den let.
  • Fold filmen stramt op over alle sider på iskagen.
  • Frys iskagen i mindst 1 time.
  • Tag iskagen ud af fryseren og pynt den med streger af smeltet hvid chokolade.
  • Skær den frosne iskage ud i 16 stykker og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11375 kJ / 2719 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1107 kJ / 264 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 8,3 % 5,4 g
Kulhydrat: 60,3 % 39,3 g
Fedt: 31,4 % 9,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/iskager/