Islagkage med nøddebund

12 timer
Arbejdstid: 50 min
Islagkage med nøddebund

En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.

Ingredienser

Nøddebund

3 Æggehvider (ca. 1 dl)
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner

Chokoladeis

200 g Mørk chokolade
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer (ca. ½ dl)
1 dl Kaffelikør, fx kahlua, fx kahlua
3 spsk Flormelis

Chokoladespåner

50 g Mørk chokolade

Pynt

Guldstøv

Sådan gør du

Nøddebund

  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere ca. 1 min., til blandingen er sej. Vend nødderne i.
  • Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen ca. 1 time og 50 min. ved 150° - traditionel ovn. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle let af (lillefingervarm).
  • Pisk fløden til et let flødeskum.
  • Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet.
  • Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade.
  • Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Samling

  • Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.

Chokoladespåner

  • Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad.
  • Hæld chokoladen ud i en stribe på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min.
  • Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.

Servering

  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20085 kJ / 4800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1588 kJ / 379 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 34,3 % 32,1 g
Fedt: 58,2 % 24,9 g
Alkohol: 2,8 %
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-noddebund/