Islagkage med nøddebund
                                
                                    12 timer
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  50 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.
Ingredienser
Nøddebund
| 
                                            
                                                    3
                                                Æggehvider (ca. 1 dl)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Flormelis (ca. 3 dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Grofthakkede hasselnøddekerner
                                            
                                     | 
Chokoladeis
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Mørk chokolade
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ½ liter
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Æggeblommer (ca. ½ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Kaffelikør, fx kahlua, fx kahlua
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Flormelis
                                            
                                     | 
Chokoladespåner
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Mørk chokolade
                                            
                                     | 
|---|
Pynt
| 
                                            
                                                    
                                                Guldstøv
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Nøddebund
Chokoladeis
Samling
Chokoladespåner
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1587 kJ / 379 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g | 
| Protein: | 4,4 g | 
| Fedt: | 24,9 g | 
| Kulhydrat: | 32,1 g | 
            Relateret video
            Sådan pisker du flødeskum
            
    Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    