Issandwich
Issandwich med cookies er den perfekte sommerdessert. Sprøde cookies lagt sammen om en hjemmelavet vaniljeflødeis. Så er der dømt ægte sommerstemning... De hjemmelavede cookies er sprøde udenpå og bløde indeni. Vaniljeisen er en parfait - blød og nem at lave, også uden ismaskine. Prøv disse skønne issandwich næste gang du vil imponere med en anderledes sammerdessert, fx som det søde punktum efter en dejlig grillmiddag. Server evt. med solmodne jordbær.
Ingredienser
Vaniljeflødeis
|
½ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
3
Æggeblommer
|
|
|
60 g
Sukker
|
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Cookies
|
150 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
125 g
Sukker
|
|
|
125 g
Brun farin
|
|
|
1
Æg
|
|
|
250 g
Hvedemel
|
|
|
1 tsk
Natron
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
|
200 g
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
|
Sådan gør du
Vaniljeflødeis
Cookies
Sådan samler du issandwich'ene
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave cookies med lys eller hvid chokolade. Hvis du er vild med cookie dough, så rør lidt af den rå dej i isen inden indfrysning.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1699 kJ / 406 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 3,8 g |
| Fedt: | 25,2 g |
| Kulhydrat: | 41,3 g |
Cookies + flødeis = perfekt sommerdessert. De ser imponerende ud, men er overraskende nemme at lave fra bunden. Du gør bare som Maria fra Karolines Køkken viser i videoen.