

Italiensk farsrulle og kartoffelgratin
60+ min
Italiensk farsrulle og kartoffelgratin er inspireret af det italienske, og er en opskrift som får mundvandet til at løbe!
Ingredienser
Antal portioner
Fars
- 3 skiver afskorpet franskbrød
- 2 dl mælk
- 250 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
- 250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 1 æg
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk tørret oregano
Fyld
- 1 hakket zittauerløg
- 3 spsk hakket frisk kruspersille
-
100 g Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+) i tynde skiver
Kartoffelgratin
- 1 kg kartofler
- 2 spsk finthakket zittauerløg
- ¼ liter mælk
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1 æg
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 25 g smør
Tilbehør:
- 350 g tomatsalat
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Fars
Udblød franskbrødsskiverne i mælk. Rør brødblandingen med kød, æg og krydderier. Bred farsen ud på et stykke bagepapir i en firkant (ca. 20 x 30 cm). Fordel løg og persille og ost over farsen. Rul denne som en roulade fra den korte side. Læg farsrullen uden bagepapir i et smurt ovnfast fad.
Kartoffelgratin
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med løg i et fladt, smurt ovnfast fad. Pisk mælk, fløde, æg, salt og peber sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Fordel smørklatter over. Sæt begge fade midt i ovnen.
Tip
Ved frysning: Stil den frosne farsrulle i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 1 time og 15 min.
Bagetid
Ca. 1 time ved 200°.
Frysetip
Farsrullen kan fryses ubagt.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 15080 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 17,6 g
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 29 %
- Fedt: 50 %
Frysetip
Farsrullen kan fryses ubagt.