Jomfruhummer

20 min
Arbejdstid: 15 min
Jomfruhummer

Jomfruhummere er mindre og mere elegante end den almindelige hummer, og de saftige haler har en skøn smag – især når de grilles med et lækkert kryddersmør. Prisen svinger efter størrelse og fangst, men jomfruhummere behøver ikke være en luksusspise. Man kan tit finde mindre portioner til en fornuftig pris, og fordi smagen er så fyldig, skal der ikke mange til for at gøre dine gæster glade.

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

12 Hele jomfruhummerhaler
1 tsk Groft salt
75 g Blødt smør
3 Pressede fed hvidløg
1 dl Finthakket persille

Sådan gør du

  • Klip skallen på oversiden af jomfruhummerne op og fjern den mørke rygstreng.
  • Læg jomfruhummerne i en bradepande med bagepapir og drys dem med salt.
  • Rør smøret sammen med hvidløg og persille og fordel det på halernes fritlagte kød.
  • Grill jomfruhummerne øverst i ovnen i ca. 5 min ved 225° - varmluft med grill.

Næringsindhold

Energiindhold:

3672 kJ / 878 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 1,1 g
Protein: 73,6 g
Fedt: 63,9 g
Kulhydrat: 3,3 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jomfruhummer/