Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise
2 timer
•
Arbejdstid: 55 min
•
Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise. En flot og festlig lille forret med et nordisk præg.
Ingredienser
Tomatmayonnaise
1 liter
Vand
|
|
---|---|
4
Modne tomater
|
|
1 dl
Mælk
|
|
½
Lille fed hvidløg
|
|
½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Stærk sennep
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1¼ dl
Rapsolie
|
1 kg
Rå jomfruhummerhaler
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
5
Kørvelkviste
|
Tilbehør
200 g
Ristet lyst brød
|
---|
Sådan gør du
"Tomatmayonnaise"
Hummerhalerne kan også koges med skal. Kom halerne i 1 liter krydret, kogende vand. Bring atter vandet i kog - under låg. Tag gryden af varmen og lad hummerhalerne stå, stadig under låg, i ca. 2 min. - pil dem ved bordet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11093 kJ / 2651 kcal
Næringsindhold pr. 100g
340 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 40,3 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 18 % | 3,6 g |
Fedt: | 41,7 % | 3,8 g |