Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Flot og festlig lille forret med et nordisk præg.

Ingredienser

Antal portioner

Tomatmayonnaise

  • 1 liter vand
  • 4 modne tomater
  • 1 dl sødmælk
  • ½ lille fed hvidløg
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk stærk sennep (fx taffelsennep)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1¼ dl rapsolie
  • 1 kg rå jomfruhummerhaler
  • ½ liter vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 5 stilke og kviste af frisk kørvel

Pynt

  • kviste af frisk kørvel

Tilbehør

  • 200 g ristet lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

"Tomatmayonnaise"

Bring vandet i kog i en gryde. Skær imens et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern. Kom mælk, hvidløg, citronskal, -saft, sennep, salt og peber i en blender. Blend ved jævn hastighed i ca. 1 min. Tilsæt derefter, mens blenderen kører ved hurtigste hastighed, olien i en tynd stråle. Vend tomatternene i "mayonnaisen" og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Pil hummerhalerne - lad haleviften blive på. Fjern evt. den sorte tarm. Bring imens vand, citronsaft, salt og kørvel i kog i en gryde. Tilsæt hummerhalerne og tag gryden af varmen. Lad hummerhalerne stå - under låg i ca. 2 min. Lad hummerhalerne dryppe af i et dørslag.

Tip

Hummerhalerne kan også koges med skal. Kom halerne i 1 liter krydret, kogende vand. Bring atter vandet i kog - under låg. Tag gryden af varmen og lad hummerhalerne stå, stadig under låg, i ca. 2 min. - pil dem ved bordet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør og aromatisk hvidvin på sauvignon blanc-druen vil være dejlig til retten. Find gerne en sancerre eller en poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat