Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.
Sådan gør du
Jordbærsirup
Bring jordbær, sirup, flormelis og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. under omrøring. Blend blandingen fx med en stavblender, hæld den gennem en sigte og smag til. Stil jordbærsiruppen tildækket i køleskabet.
Hæld ca. 2/3 dl vaniljesauce i 4 dybe tallerkener. Hæld den afkølede jordbærsirup over vaniljesaucen i en tynd stråle. så det danner et fint mønster. Fordel jordbær herpå og drys pistacienødder og chokolade over. Pynt med citronmelisse og server med resten af vaniljesaucen i en lille kande ved siden af.
Tips
Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.