Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

1 time 25 min
Arbejdstid: 25 min
Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.

Ingredienser

Jordbærsirup

250 g Rensede jordbær
2 dl Glukosesirup
3½ spsk Flormelis
2 spsk Friskpresset citronsaft
5 dl Kold vaniljesauce
500 g Jordbær i kvarte
25 g Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
25 g Grofthakket mørk chokolade

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

Jordbærsirup

  • Bring jordbær, sirup, flormelis og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. under omrøring.
  • Blend blandingen fx med en stavblender, hæld den gennem en sigte og smag til.
  • Stil jordbærsiruppen tildækket i køleskabet.
  • Hæld ca. 2/3 dl vaniljesauce i 4 dybe tallerkener.
  • Hæld den afkølede jordbærsirup over vaniljesaucen i en tynd stråle, så det danner et fint mønster.
  • Fordel jordbær herpå og drys pistacienødder og chokolade over.
  • Pynt med citronmelisse og server med resten af vaniljesaucen i en lille kande ved siden af.

Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10374 kJ / 2479 kcal

Næringsindhold pr. 100g

631 kJ / 151 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,3 % 1,6 g
Kulhydrat: 70,8 % 26,2 g
Fedt: 24,9 % 4,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordbardessert-med-vaniljesauce-og-jordbarsirup/