Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.
Ingredienser
Jordbærsirup
|
250 g
Rensede jordbær
|
|
|---|---|
|
2 dl
Glukosesirup
|
|
|
3½ spsk
Flormelis
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
5 dl
Kold vaniljesauce
|
|
|---|---|
|
500 g
Jordbær i kvarte
|
|
|
25 g
Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
|
|
|
25 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
|
Citronmelisseblade
|
|---|
Sådan gør du
Jordbærsirup
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
628 kJ / 150 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 1,6 g |
| Fedt: | 4,2 g |
| Kulhydrat: | 26,2 g |