Avocadocreme med jordbærskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Avocadocreme med jordbærskum er en cremet og skøn dessert. Knasende hasselnødkrokant giver et sprødt og sødt modspil til de luftige lag på toppen.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 portioner

Jordbærskum

Avocadocreme

  • 75 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 dl sukker (ca. 85 g)

Pynt

  • citronskal (usprøjtet)
  • frysetørret bær, fx jordbær eller hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærskum

Kom jordbær og vand i en gryde. Bring det i kog og kog det i ca. 3 min. Tilsæt sukker og kog i yderligere ca. 3 min. - rør af og til. Stil blandingen på køl i ca. ½ time.

Avocadocreme

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med kvark, citronsaft og flormelis. Blend med en stavblender til blandingen er helt glat ca. 3-5 min. Kom avocadocremen i en sprøjtepose og læg den på køl i ca. 10 min.

Jordbærskum fortsat

Blend jordbærblandingen med en stavblender ca. 3-5 min. til en jævn puré. Pisk fløden til et let skum og vend jordbærpuréen i lidt af gangen - til skummet er helt ensartet. Kom jordærskummet i en sprøjtepose og læg det på køl i ca. 5 min.

Hasselnødkrokant

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup. Tilsæt hasselnødder og vend dem hurtigt i sukkeret. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Hak hasselnødkrokanten groft. Fordel avocadocreme, hasselnødkrokant og jordbærskum i 8 små glas a ca. 2 dl. Pynt med revet citronskal og drys med frysetørrede bær.

Tip

I stedet for jordbærskum kan du lave gulerodsskum. Blend 100 g kogte, afkølede gulerødder. Vend gulerodspuré sammen med sukker og flødeskum. Gulerodsskummet får en skøn farve og bliver lige så sødt som jordbærskummet.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde: