Avocadocreme med jordbærskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Avocadocreme med jordbærskum er en cremet og skøn dessert. Knasende hasselnødkrokant giver et sprødt og sødt modspil til de luftige lag på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 portioner

Jordbærskum

Avocadocreme

  • 75 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 dl sukker (ca. 85 g)

Pynt

  • citronskal (usprøjtet)
  • frysetørret bær, fx jordbær eller hindbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærskum

Kom jordbær og vand i en gryde. Bring det i kog og kog det i ca. 3 min. Tilsæt sukker og kog i yderligere ca. 3 min. - rør af og til. Stil blandingen på køl i ca. ½ time.

Avocadocreme

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med kvark, citronsaft og flormelis. Blend med en stavblender til blandingen er helt glat ca. 3-5 min. Kom avocadocremen i en sprøjtepose og læg den på køl i ca. 10 min.

Jordbærskum fortsat

Blend jordbærblandingen med en stavblender ca. 3-5 min. til en jævn puré. Pisk fløden til et let skum og vend jordbærpuréen i lidt af gangen - til skummet er helt ensartet. Kom jordærskummet i en sprøjtepose og læg det på køl i ca. 5 min.

Hasselnødkrokant

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup. Tilsæt hasselnødder og vend dem hurtigt i sukkeret. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Hak hasselnødkrokanten groft. Fordel avocadocreme, hasselnødkrokant og jordbærskum i 8 små glas a ca. 2 dl. Pynt med revet citronskal og drys med frysetørrede bær.

Tip

I stedet for jordbærskum kan du lave gulerodsskum. Blend 100 g kogte, afkølede gulerødder. Vend gulerodspuré sammen med sukker og flødeskum. Gulerodsskummet får en skøn farve og bliver lige så sødt som jordbærskummet.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag