Jordbærispinde

3 timer 25 min
Arbejdstid: 25 min
Jordbærispinde

Lækre hjemmelavede vaniljeispinde med jordbærmarmelade - eller hvilken som helst anden marmelade. Har du ikke ispindeforme, kan ispindene laves i plastikkopper.

Ingredienser

2 Æggeblommer
2 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2½ dl Piskefløde
2 dl Jordbærmarmelade
6 Ispindeforme (á ca. 1 dl)

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i æggemassen.
  • Blend jordbærmarmeladen glat, fx med en stavblender.
  • Kom ca. 1 spsk marmelade i bunden af isformene.
  • Fordel ismassen i formene og fordel resten af marmeladen i toppen af isformene.
  • Sæt bunden på og frys ispindene i min. 3 timer.

Ved serveringen

  • Dyp ispindeformen i varmt vand et kort øjeblik og træk jordbærispinden ud.

Du kan erstatte jordbærmarmelade med enhver anden slags marmelade.

I stedet for låg til formene kan man anvende træispinde. I stedet for ispindeforme kan man fryse isblandingen i små metal- eller plastikkopper, evt. med en teske som pind.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6643 kJ / 1588 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1214 kJ / 290 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 2,9 % 2,1 g
Kulhydrat: 41,4 % 29,6 g
Fedt: 55,7 % 18,3 g
Relateret video Jordbærispinde

Lækre hjemmelavede vaniljeispinde med jordbærmarmelade - eller hvilken som helst anden marmelade. Har du ikke ispindeforme, kan ispindene laves i plastikkopper.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarispinde/