Jordbærkage med fløde

Jordbærkage med fløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

1 timer

Sødt og sprødt: Skøn jordbærkage med låg af smuldredej serveret med iskold fløde. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g friske rensede jordbær i halve
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk kartoffelmel

Smuldredej

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2½ spsk sukker
  • 150 g koldt smør i mindre stykker

Tilbehør

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Fordel jordbærrene i en ovnfast tærtefad (ca. 24 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over bærrene.
  2. Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost, og drys dejen over jordbærrene.
  3. Bag kagen midt i ovnen. Læg evt. bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.
  4. Server lun eller afkølet med piskefløde.

Tip

I stedet for friske jordbær kan man bruge let optøede, frosne jordbær.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Frysetips

Smuldredejen kan fryses. Tø den på køkkenbordet i ca. ½ time.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15940 kJ / 3810 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag