Svensk sommerkage med friske bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(67 vurderinger)

1 timer

Med friske bær er kagen en rigtig sommersag, men resten af året kan du fint bruge frugt.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en lys og luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og vend det forsigtigt i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtig (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) drysset med rasp. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden og slipper kanten. Lad kagen køle af på en bagerist.

Ved serveringen

Stil kagen på et kagefad. Pisk fløden til et let flødeskum, kom det på kagen og fordel bærrerne herpå. Server straks.

Tip

Pynt evt. kagen med årstidens frugt eller frugt fra dåse.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den søde, let perlende vin moscato d'asti fra Piemonte i Italien vil være et skønt glas til denne sommerkage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær