Svensk sommerkage med friske bær
1 timer

Svensk sommerkage med friske bær

Med friske bær er kagen en rigtig sommersag, men resten af året kan du fint bruge frugt.
Bedømmelse (56 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svensk sommerkage med friske bær

Med friske bær er kagen en rigtig sommersag, men resten af året kan du fint bruge frugt.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en lys og luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og vend det forsigtigt i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtig (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) drysset med rasp. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden og slipper kanten. Lad kagen køle af på en bagerist.

Ved serveringen

Stil kagen på et kagefad. Pisk fløden til et let flødeskum, kom det på kagen og fordel bærrerne herpå. Server straks.

Tip

Pynt evt. kagen med årstidens frugt eller frugt fra dåse.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den søde, let perlende vin moscato d'asti fra Piemonte i Italien vil være et skønt glas til denne sommerkage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær