Sommerkage med friske bær

Sommerkage med friske bær

1 time
Med friske bær er kagen en rigtig sommersag, men resten af året kan du fint bruge frugt i mindre stykker, fx vindruer, kiwi, mango.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 175°.

  • Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en lys og luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og vend det forsigtigt i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtig (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) drysset med rasp. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden og slipper kanten. Lad kagen køle af på en bagerist.
Ved serveringen
  • Stil kagen på et kagefad. Pisk fløden til et let flødeskum, kom det på kagen og fordel bærrerne herpå. Server straks.
Tip
  • Pynt evt. kagen med årstidens frugt eller frugt fra dåse.
Energiindhold for hele retten:

12993 kJ / 3105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1051 kJ / 251 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,1 % 3,1 g
Kulhydrat: 45,4 % 28,1 g
Fedt: 49,5 % 14,1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 tsk Vaniljesukker
2 Æg
100 g Smør - smeltet
1 dl Mælk
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1 tsk Bagepulver
2 dl Piskefløde
150 g Friske jordbær
75 g Friske hindbær (ca. g)
75 g Friske blåbær
75 g Friske ribs