Jordbærmarmelade
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
Uhm! smagen af sommer. En smuk og smagfuld rød jordbærmarmelade. Spis den på brød, til pandekager eller brug den som fyld i fx en lagkage.
Ingredienser
Jordbærmarmelade
300 g
Rensede jordbær
|
|
---|---|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 spsk
Vand
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
150 g
Syltesukker (ca. 1¾ dl)
|
Sådan gør du
Jordbærmarmelade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du synes marmeladen er for sød, kan du tilsætte ekstra citronsaft.
Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
583 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 0,3 g |
Fedt: | 0,1 g |
Kulhydrat: | 33,8 g |
