Jordbærmousse

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Jordbærmousse

Jordbærmousse med den klassiske kombination af søde jordbær og fløde. En lækker sommerdessert, der smager dejligt og som kræver kun fire ingredienser.

Ingredienser

3 blade Husblas
450 g Jordbær
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
2½ dl Piskefløde

Sådan gør du

  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rens jordbærrene og tag 75 g (ca. 6 stk) fra til pynt. Blend de resterende jordbær med flormelis til en ensartet puré.
  • Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt det i en skål over vandbad.
  • Rør lidt jordbærpuré i den smeltede husblas og vend husblassen i den resterende jordbærepuré.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i jordbærpuréen.
  • Fordel moussen i 6 glas (à ca. 2 dl) og stil dem tildækkede på køl i ca. 2 timer.
  • Skær de resterende jordbær i skiver og pynt moussen inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5606 kJ / 1340 kcal

Næringsindhold pr. 100g

719 kJ / 172 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,6 % 1,5 g
Kulhydrat: 36,4 % 15,4 g
Fedt: 60 % 11,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarmousse/