Jordbærsalat med bønner og ost
30 min

Jordbærsalat med bønner og ost

Jordbær har hovedrollen i denne salat. Både som dekorativt fyld og som smagsgiver i dressingen.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærsalat med bønner og ost

Jordbær har hovedrollen i denne salat. Både som dekorativt fyld og som smagsgiver i dressingen.

Antal portioner
  • 400 g rensede friske haricots verts
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g pillede, skyllede jordbær
  • 2 tsk rapsolie
  • ½ spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 liter rensede blandede babysalatblade
  • 150 g Castello Tistrup® ML 24% (45+) - i tern
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • groftkværnet peber
  • 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler vendt i
  • 10 g smør

Fremgangsmåde:

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem uden låg i ca. 3 min. Hæld bønnerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Kom ca. 100 g af jordbærrene i en skål sammen med olie, eddike og sukker. Blend med en stavblender til dressingen er glat. Skær resten af jordbærrene i mindre stykker. Fordel salatblade og bønner i et stort fladt fad og anret jordbærstykker og ost på toppen. Drys med salt og peber.

Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne, 2 ad gangen, ca. ½ min. på hver side. Steg derefter alle 4 schnitzler ved jævn varme i 3-4 min. – vend af og til.

Server jordbærdressingen til salaten og de stegte skinkeschnitzler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 30 %
Print