Kartoffelsalat med grillede jordbær
30 min

Kartoffelsalat med grillede jordbær

Jordbær kan man næsten ikke få nok af.... så brug dem også, som her, i en let kartoffelsalat, hvor de både giver saftighed, sødme og syre.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med grillede jordbær

Jordbær kan man næsten ikke få nok af.... så brug dem også, som her, i en let kartoffelsalat, hvor de både giver saftighed, sødme og syre.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk eddike, fx hyldeblomsteddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g hakket svinekød, kyllingekød, eller oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g rensede jordbær

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre. Vend kartoflerne med olie, eddike, salt og peber.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Form kødet til 4 flade bøffer, grill dem ca. 3 min. på hver side og drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme. Del jordbærrene i halve og grill dem ca. 2 min. på snitfladen, lige inden serveringen.

Anret de let afkølede kartofler i et fad sammen med ærter, ærteskud, løg og grillede jordbær. Mos osten let og drys den over salaten. Server salaten sammen med de lune grillede hakkebøffer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print