Kartoffelsalat med grillede jordbær

Bedømmelse

(21 vurderinger)

30 min

Jordbær kan man næsten ikke få nok af.... så brug dem også, som her, i en let kartoffelsalat, hvor de både giver saftighed, sødme og syre.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk eddike, fx hyldeblomsteddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g hakket svinekød, kyllingekød, eller oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g rensede jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre. Vend kartoflerne med olie, eddike, salt og peber.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Form kødet til 4 flade bøffer, grill dem ca. 3 min. på hver side og drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme. Del jordbærrene i halve og grill dem ca. 2 min. på snitfladen, lige inden serveringen.

Anret de let afkølede kartofler i et fad sammen med ærter, ærteskud, løg og grillede jordbær. Mos osten let og drys den over salaten. Server salaten sammen med de lune grillede hakkebøffer.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: