Salat med kylling, pasta og jordbær

Salat med kylling, pasta og jordbær

30 min
Salaten har masser af smag fra bl.a. kvark, lime og koriander. På toppen er der saftige røde jordbær, der både er smukke og smager godt.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen 14-15 min. til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen i et dørslag og brus over med koldt vand.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min., til det smuldrer og bliver gyldent. Vend kødet med koriander, limeskal, salt og peber.
  • Rør kvark, honning, limesaft og salt sammen. Gem halvdelen af kvarken og vend resten med den afdryppede pasta, limesaft, det stegte kød og forårsløg. Anret pastaen på en bund af salatblade og kom jordbær på toppen. Server resten af den krydrede kvark til.

Du kan drysse salaten med lidt salte nødder. Det matcher de søde bær vældig godt.

Energiindhold for hele retten:

8722 kJ / 2085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 31,4 % 7,4 g
Kulhydrat: 56,5 % 13,4 g
Fedt: 12,1 % 1,3 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

3 liter Vand
3 tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx sløjfer
10 g Smør
400 g Hakket kyllingekød
4 spsk Hakket frisk koriander
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Kvark
1 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Honning
½ tsk Groft salt
1 spsk Friskpresset limesaft
2 bundter Forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
1½ liter Rensede blade af hovedsalat (ca. 150 g)
400 g Jordbær i halve og kvarte