Pastasalat med kylling, koriander og jordbær
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Pastasalat med kylling, koriander og jordbær

Salaten har masser af smag fra bl.a. skyr, lime og koriander. På toppen er der saftige røde jordbær, der både er smukke og smager godt.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (55 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastasalat med kylling, koriander og jordbær

Nøglehulsmærket opskrift

Salaten har masser af smag fra bl.a. skyr, lime og koriander. På toppen er der saftige røde jordbær, der både er smukke og smager godt.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx sløjfer
  • 10 g smør
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 4 spsk hakkede friske korianderblade
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 12 forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
  • 1½ liter rensede blade af hovedsalat (ca. 150 g)
  • 400 g jordbær i halve og kvarte

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen 14-15 min. til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen i et dørslag og brus over med koldt vand.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min., til det smuldrer og bliver gyldent. Vend kødet med koriander, limeskal, salt og peber.

Rør skyr, honning, limesaft og salt sammen. Gem halvdelen af skyren og vend resten med den afdryppede pasta, limesaft, det stegte kød og forårsløg. Anret pastaen på en bund af salatblade, kom jordbær på toppen og pynt med korianderblade. Server resten af den krydrede skyr til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 17 %
Print