Juleboller med tørret frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Bollerne er gode til børnenes madpakke eller med smør på til en god kop kaffe.

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g tørrede figner
  • 50 g tørrede dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 100 g svesker uden sten
  • 2 dl appelsinjuice
  • 50 g gær
  • 2½ dl lun mælk
  • 1 spsk sirup
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • 50 g smør
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • 725 g hvedemel

Pensling

  • mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Findel figner, dadler, abrikoser og svesker med en kniv eller på en hurtighakker. Hæld juice over frugten og lad trække i en halv time. Rør gæren ud i mælk. Tilsæt sirup og bland krydderierne med mel. Tilsæt den marinerede frugt og melblandingen til mælken. Dejen skal være blød og evt. fast - ikke hård. Stil dejen til hævning i ca. ½ time et lunt sted, fx i nærheden af en varm ovn. Slå dejen ned og form til 20 pæne boller. Lad bollerne efterhæve i 15 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 72,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 12 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: