Juleboller med tørret frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Bollerne er gode til børnenes madpakke eller med smør på til en god kop kaffe.

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 100 g tørrede figner
  • 50 g tørrede dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 100 g svesker uden sten
  • 2 dl appelsinjuice
  • 50 g gær
  • 2½ dl lun mælk
  • 1 spsk sirup
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • 50 g smør
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • 725 g hvedemel

Pensling

  • mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Findel figner, dadler, abrikoser og svesker med en kniv eller på en hurtighakker. Hæld juice over frugten og lad trække i en halv time. Rør gæren ud i mælk. Tilsæt sirup og bland krydderierne med mel. Tilsæt den marinerede frugt og melblandingen til mælken. Dejen skal være blød og evt. fast - ikke hård. Stil dejen til hævning i ca. ½ time et lunt sted, fx i nærheden af en varm ovn. Slå dejen ned og form til 20 pæne boller. Lad bollerne efterhæve i 15 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 72,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: