Juleboller med tørret frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Bollerne er gode til børnenes madpakke eller med smør på til en god kop kaffe.

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 100 g tørrede figner
  • 50 g tørrede dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 100 g svesker uden sten
  • 2 dl appelsinjuice
  • 50 g gær
  • 2½ dl lun mælk
  • 1 spsk sirup
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • 50 g smør
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • 725 g hvedemel

Pensling

  • mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Findel figner, dadler, abrikoser og svesker med en kniv eller på en hurtighakker. Hæld juice over frugten og lad trække i en halv time. Rør gæren ud i mælk. Tilsæt sirup og bland krydderierne med mel. Tilsæt den marinerede frugt og melblandingen til mælken. Dejen skal være blød og evt. fast - ikke hård. Stil dejen til hævning i ca. ½ time et lunt sted, fx i nærheden af en varm ovn. Slå dejen ned og form til 20 pæne boller. Lad bollerne efterhæve i 15 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 72,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: