Julens chokoladekage

Bedømmelse

(17 vurderinger)

1 timer

Pyntet med tyttebær og flormelis ligner denne kage et helt vinterlandskab.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g smør - smeltet
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 45 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 dl rosiner - gerne lyse
  • 100 g hasselnøddekerner eller smuttede mandler

Pynt

  • 2 spsk flormelis
  • ½ dl frosne tyttebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom det smeltede smør i en skål og rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Pisk æggene i (et ad gangen). Bland melet med rosiner og nødder og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Lad chokoladekagen køle af, sigt flormelis over pynt med tyttebær.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditonel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: