Julens chokoladekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Pyntet med tyttebær og flormelis ligner denne kage et helt vinterlandskab.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g smør - smeltet
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 45 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 dl rosiner - gerne lyse
  • 100 g hasselnøddekerner eller smuttede mandler

Pynt

  • 2 spsk flormelis
  • ½ dl frosne tyttebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom det smeltede smør i en skål og rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Pisk æggene i (et ad gangen). Bland melet med rosiner og nødder og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Lad chokoladekagen køle af, sigt flormelis over pynt med tyttebær.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditonel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: