Julens chokoladekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Pyntet med tyttebær og flormelis ligner denne kage et helt vinterlandskab.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 200 g smør - smeltet
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 45 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 dl rosiner - gerne lyse
  • 100 g hasselnøddekerner eller smuttede mandler

Pynt

  • 2 spsk flormelis
  • ½ dl frosne tyttebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom det smeltede smør i en skål og rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Pisk æggene i (et ad gangen). Bland melet med rosiner og nødder og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Lad chokoladekagen køle af, sigt flormelis over pynt med tyttebær.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditonel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: