Julens chokoladekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Pyntet med tyttebær og flormelis ligner denne kage et helt vinterlandskab.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 200 g smør - smeltet
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 45 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 dl rosiner - gerne lyse
  • 100 g hasselnøddekerner eller smuttede mandler

Pynt

  • 2 spsk flormelis
  • ½ dl frosne tyttebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom det smeltede smør i en skål og rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Pisk æggene i (et ad gangen). Bland melet med rosiner og nødder og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Lad chokoladekagen køle af, sigt flormelis over pynt med tyttebær.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditonel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: