Julens chokoladekage
1 timer

Julens chokoladekage

Pyntet med tyttebær og flormelis ligner denne kage et helt vinterlandskab.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Julens chokoladekage

Pyntet med tyttebær og flormelis ligner denne kage et helt vinterlandskab.

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g smør - smeltet
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 45 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 dl rosiner - gerne lyse
  • 100 g hasselnøddekerner eller smuttede mandler

Pynt

  • 2 spsk flormelis
  • ½ dl frosne tyttebær

Fremgangsmåde:

Kom det smeltede smør i en skål og rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Pisk æggene i (et ad gangen). Bland melet med rosiner og nødder og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Lad chokoladekagen køle af, sigt flormelis over pynt med tyttebær.

Bagetid

Ca. ½ time ved. 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %
Print