Julepandekager med kanel og appelsin
45 min

Julepandekager med kanel, syrlig appelsincreme og brændte mandler. Perfekte til julemorgen eller julebrunchen i december.

Ingredienser
20 stk
¼ liter Piskefløde | |
---|---|
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet) | |
1 spsk Friskpresset appelsinsaft | |
2 tsk Vaniljesukker |
Pandekager
2 Æg | |
---|---|
125 g Sukker (ca. 1½ dl) | |
½ tsk Groft salt | |
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl) | |
2 tsk Bagepulver | |
1½ tsk Stødt kanel | |
1½ tsk Stødt kardemomme | |
3 dl Mælk | |
50 g Smør - smeltet |
Pynt
Appelsiner i kvarte skiver |
---|
Tilbehør
50 g Grofthakkede brændte mandler | |
---|---|
2 Appelsiner i fileter (ca. 200 g) |
Sådan gør du
Appelsincreme
Pandekager
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12680 kJ / 3031 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1062 kJ / 254 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7,6 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 41,9 % | 26,2 g |
Fedt: | 50,5 % | 14,5 g |
Relateret video
Hvordan laver man pandekager
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.