Julesalat med rødkål
Fantastisk frisk og farverig julesalat med rødkål, appelsin, brændte mandler og granatæblekerner. Perfekt som selvstændig frokostsalat - eller som lækkert tilbehør til fx juleand og flæskesteg. Denne julesalat med rødkål er virkelig et godt bud på et alternativt tilbehør og giver et dejligt modspil til julemaden.
Ingredienser
|
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
|---|---|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
1
Lille, finthakket rødløg
|
|
|
2
Appelsiner, fileter heraf
|
|
|
1
Granatæble, kerner heraf (ca. 100 g)
|
|
|
½ dl
Grofthakket persille
|
|
|
1 spsk
Sesamolie eller olivenolie
|
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
|
½ spsk
Flydende honning
|
Topping
|
100 g
Salatost i tern
|
|
|---|---|
|
50 g
Grofthakkede brændte mandler, peanuts eller cashewnødder
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge hvidkål, spidskål (alm. eller lilla) i stedet for rødkål - og du kan bruge frisk hakket grønkål i stedet for persille. Appelsinen kan udskiftes - eller suppleres med æbler i tynde skiver.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
384 kJ / 92 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,2 g |
| Protein: | 3,1 g |
| Fedt: | 5,7 g |
| Kulhydrat: | 7,1 g |
Fantastisk frisk og farverig julesalat med rødkål, appelsin, brændte mandler og granatæblekerner.