Julesalat med rødkål
&format=webp)
Fantastisk frisk og farverig julesalat med rødkål, appelsin, brændte mandler og granatæblekerner. Perfekt som selvstændig frokostsalat - eller som lækkert tilbehør til fx juleand og flæskesteg. Denne julesalat med rødkål er virkelig et godt bud på et alternativt tilbehør og giver et dejligt modspil til julemaden.
Ingredienser
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1
Lille, finthakket rødløg
|
|
2
Appelsiner, fileter heraf
|
|
1
Granatæble, kerner heraf (ca. 100 g)
|
|
½ dl
Grofthakket persille
|
|
1 spsk
Sesamolie eller olivenolie
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
½ spsk
Flydende honning
|
Topping
100 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
50 g
Grofthakkede brændte mandler, peanuts eller cashewnødder
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge hvidkål, spidskål (alm. eller lilla) i stedet for rødkål - og du kan bruge frisk hakket grønkål i stedet for persille. Appelsinen kan udskiftes - eller suppleres med æbler i tynde skiver.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4400 kJ / 1052 kcal
Næringsindhold pr. 100g
387 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 13,8 % | 3,1 g |
Fedt: | 54,9 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 31,3 % | 7,1 g |
Fantastisk frisk og farverig julesalat med rødkål, appelsin, brændte mandler og granatæblekerner.
