Romfromage
&format=webp) 
    Romfromage er en af de skønne klassiske desserter, som er ved at gå i glemmebogen. Server den med friske kirsebær, når de er i sæson og med andre bær eller syltede kirsebær uden for sæsonen.
Ingredienser
Romfromage
| 
                                            
                                                    2 blade
                                                Husblas
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ½ liter
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4 spsk
                                                Flormelis
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¾ dl
                                                Rom
                                            
                                     | 
Pynt
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Kirsebær
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Ristede mandelflager
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Romfromage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når der bruges husblas i desserter, hvor der er et flydende smagsstof som fx rom, sherry, citron, appelsin, kirsebær og lign., er det en god regel altid at hælde smagsstoffet i den smeltede husblas, før den kommer i fromagen. Derved undgår man trevler og klumper. Vælger du at anrette romfromagen i en skål skal du bruge et ekstra blad husblas. Uden for kirsebærsæsonen kan du pynte andre, mere tilgængelige bær, fx blåbær eller brombær.
Romfromagen kan fryses uden pynt. Lad fromagen tø i køleskabet, fx natten over.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1288 kJ / 308 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g | 
| Protein: | 3,2 g | 
| Fedt: | 26 g | 
| Kulhydrat: | 10,5 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    