Kage med kakao og peanuts

2 timer
Kage med kakao og peanuts

Nem kage med karamelsmag og knas fra pynten. Konsistensen er dejlig tæt og svampet.

Ingredienser

300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
½ liter Kakaomælk
100 g Smør - smeltet

Chokoladeglasur

50 g Mælkechokolade
¼ dl Kakaomælk

Pynt

Flødekarameller, fx toffifee
Peanuts

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Pres evt. toppen lidt ned, mens den er varm, hvis den er meget hvælvet. Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.

Chokoladeglasur

  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Bring kakaoen i kog og hæld den over chokoladen. Lad den stå 1-2 min, og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeglasuren på kagen og pynt med karamel og peanuts.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14155 kJ / 3383 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1138 kJ / 272 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 3,9 g
Kulhydrat: 66,7 % 44,6 g
Fedt: 27,5 % 8,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kage-med-kakao-og-peanuts/