Kage med karamel og peanuts

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Nem kage med karamelsmag og knas fra pynten. Konsistensen er dejlig tæt og svampet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 8 stykker

Antal portioner

  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter Matilde® Karamel kakaoskummetmælk
  • 100 g smør - smeltet

Chokoladeglasur

  • 50 g mælkechokolade (ca. 30% kakao)
  • ¼ dl Matilde® Karamel kakaoskummetmælk

Pynt

  • flødekaramel, fx toffifee
  • peanuts

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Pres evt. toppen lidt ned, mens den er varm, hvis den er meget hvælvet. Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.

Chokoladeglasur

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Bring kakaoen i kog og hæld den over chokoladen. Lad den stå 1-2 min, og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeglasuren på kagen og pynt med karamel og peanuts.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag