Kagemand/-kone
60+ min

Kagemand/-kone

Stå selv for kagen til fødselsdagsbordet med denne lækre variant. Kan enten laves som kagemand eller kagekone.
Fryseegnet
Bedømmelse (94 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kagemand/-kone

Stå selv for kagen til fødselsdagsbordet med denne lækre variant. Kan enten laves som kagemand eller kagekone.

Opskriften gælder for 36 personer

  • 225 g smør
  • 4½ dl mælk
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 75 g gær
  • 650 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • glasur af flormelis og vand
  • fødselsdagslys og flag

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt sukker og salt. Rør gæren ud heri. Tilsæt melet (hold ca. 50 g mel tilbage til udrulning) og slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tag ca. 1/3 af dejen fra. Form resten til 24 boller. Stil bollerne, med lidt afstand imellem, på en plade med bagepapir - så de former krop, arme og ben på kagemanden eller -konen. Form den sidste portion dej til hoved og hår. Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og bag midt i ovnen. Lad kagemanden eller kagekonen køle af og pynt med glasur.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Du kan forme kagen aftenen før. Lad den efterhæve i køleskabet natten over.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 38 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Protein: 8 %
  • Fiber: 29,2 g
Print