Kagemand/-kone
60+ min

Kagemand/-kone

Stå selv for kagen til fødselsdagsbordet med denne lækre variant. Kan enten laves som kagemand eller kagekone.
Fryseegnet
Bedømmelse (77 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kagemand/-kone

Stå selv for kagen til fødselsdagsbordet med denne lækre variant. Kan enten laves som kagemand eller kagekone.

Opskriften gælder for 36 personer

  • 225 g smør
  • 4½ dl mælk
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 75 g gær
  • 650 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg eller fløde

Pynt

  • glasur

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og kom det i en røreskål. Tilsæt mælk, sukker og salt. Rør gæren ud heri. Slå melet i med en bageske (hold ca. 50 g mel tilbage, som bruges til udrulning). Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til forhævning ca. 20 min., hvorefter den slås ned. Nu er dejen nem at arbejde med. Dejen deles i 3 kugler. De 2 trilles til pølser, der hver deles i 12 stykker. Disse 24 stykker trilles til boller, der stilles med lidt afstand imellem på en smurt bageplade. Den sidste portion dej formes til hoved og hår. Kagen stilles til efterhævning ca. 20 min. Pensles med æg og bages midt i ovnen. Pyntes med glasur.

Tips

Forbered evt. kagemanden aftenen før. Efterhæv kagemanden i køleskabet natten over og bag den lige inden servering.

Kagemanden kan også pyntes med flag, lys og/eller slik.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 38 %
Print