Kalkuncarpaccio med spirer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Tynde, saftige kalkunskiver i selskab med lagret ost og hvidløgsdressing.

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g kalkunbryst
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 1 æggeblomme
  • 1 dl rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kalkunbrystet i en lille bradepande og drys kødet med salt og peber. Steg det midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 70°. Lad kødet køle helt af.

Dressing

Kom æggeblommen i en skål og pisk fedtstoffet i, nogle dråber ad gangen - siden i en fin stråle. Tilsæt hvidløg, citronsaft, salt og peber og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Ved serveringen

Skær kødet i helt tynde skiver og fordel det på et fad. Dryp dressingen over kødet og drys med ost. Fordel forårsløg, kumquats og spirer herpå og server straks sammen med et godt stykke brød.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 57 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: