Kalkuncarpaccio med spirer
60+ min

Kalkuncarpaccio med spirer

Tynde, saftige kalkunskiver i selskab med lagret ost og hvidløgsdressing.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkuncarpaccio med spirer

Tynde, saftige kalkunskiver i selskab med lagret ost og hvidløgsdressing.

Antal portioner
  • 600 g kalkunbryst
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 1 æggeblomme
  • 1 dl rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Fremgangsmåde:

Læg kalkunbrystet i en lille bradepande og drys kødet med salt og peber. Steg det midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 70°. Lad kødet køle helt af.

Dressing

Kom æggeblommen i en skål og pisk fedtstoffet i, nogle dråber ad gangen - siden i en fin stråle. Tilsæt hvidløg, citronsaft, salt og peber og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Ved serveringen

Skær kødet i helt tynde skiver og fordel det på et fad. Dryp dressingen over kødet og drys med ost. Fordel forårsløg, kumquats og spirer herpå og server straks sammen med et godt stykke brød.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 57 %
Print