Kalkungryde med ingefær

Bedømmelse

(6 vurderinger)

45 min

Superhurtig og smagfuld aftensmad.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kalkunbryst
  • 1 frisk ingefær
  • 1½ spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk kyllingefond eller grønsagsfond
  • ½ tsk kinesisk sojasauce
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk fintklippet purløg

Tilbehør

  • 4 dl jasminris - kogte
  • 600 g dampede broccoli

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i skiver. Skær halvdelen af ingefæren i strimler og riv resten fint. Lad ½ spsk af fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Steg de strimlede ingefærstykker ved jævn varme i ca. 2 min. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke papir. Drys kødet med salt og peber. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i sauterpanden og steg kødet i ca. 3 min. Tilsæt fløde, fond, soja, citronsaft og det revede ingefær. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt purløg og drys med ingefærstrimler. Server med kogte ris og dampede broccoli.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 22 %

Kilde: