Kalkunpande med hvidkål og æbler
45 min

Kalkunpande med hvidkål og æbler

Kål, æbler og timian....3 råvarer der klæder hinanden utrolig godt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunpande med hvidkål og æbler

Kål, æbler og timian....3 råvarer der klæder hinanden utrolig godt.

Antal portioner

Kartoffelmos

Kalkunpande

  • 25 g smør
  • 500 g kalkunbryst i tern
  • 300 g finthakket hvidkål
  • 3 uskrællede æbler i grove stykker, fx ingrid marie
  • 2 spsk friske timianblade
  • 2 tsk groft salt
  • ½ dl grofthakket frisk bredbladet persille
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Gem 1 dl kogevand. Hæld resten af vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft, fx med en grydeske. Vend kogevand, ost og salt i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Kalkunpande

Lad imens smørret gyldne i en sauterpande. Brun kødet i ca. 3 min. Tilsæt hvidkål, æbler, timian og salt og steg retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Ved serveringen

Læg kartoffelmosen i et varmt fad. Fordel kalkunpanden over mosen og drys med persille og peber. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 22 %
Print