Kalkunschnitzel med champignonsauce

Kalkunschnitzel med champignonsauce

30 min
Lækker og dejlig hverdagsret - kalkunschnitzel med champignonsauce. Den cremede champignonsauce føles måske lidt luksuriøs som hverdagsret med piskefløde i saucen. Men det er efter princippet "lidt men godt", da der kun bliver brugt 1 dl fløde i en opskrift til 4 personer. Mere skal der ikke til for at få den cremede sauce. Server kalkunschnitzel med champignonsauce sammen med dampede grøntsager og enten, ris, pasta eller kartofler.

Sådan gør du

Kalkunschnitzler
  • Rids kalkunschnitzlerne i overfladen med en skarp kniv.
  • Vend dem i mel tilsat salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider.
  • Pres en halv citron let over hver schnitzel og læg derefter de halve citroner med skærefladen nedad på schnitzlerne.
  • Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. Løft citronerne og vend schnitzlerne.
  • Steg videre med de halve citroner på i ca. 3 min.
Champignonsauce
  • Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme i et fad.
  • Kom champignonerne i panden og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon, piskefløde og peber. Kog saucen i ca. 2 min., tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring.
  • Kog saucen i ca. 1 min. og smag til.
  • Server kalkunschnitzlerne sammen med champignonsauce, dampede grøntsager og ris, pasta eller kartofler.

I stedet for kalkunschnitzler, kan du bruge 4 kyllingefileter.

Energiindhold for hele retten:

11894 kJ / 2843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

547 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,5 % 8,5 g
Kulhydrat: 44 % 14,2 g
Fedt: 29,5 % 4,4 g
Mere inspiration

Pisk fx en rest piskefløde til flødeskum og server det sammen med syltetøj til nybagte pandekager.

Pandekager
30 min
Pandekager
(5046)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Kalkunschnitzler
4 Kalkunschnitzler (ca. 600 g)
4 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
40 g Smør
2 Citroner (usprøjtede) i halve
Champignonsauce
225 g Champignoner i kvarte
2 dl Hønsebouillon
1 dl Piskefløde
Friskkværnet peber
1½ spsk Saucejævner
Tilbehør
400 g Dampede blandede grøntsager, fx slikærter og broccoli
320 g Ris, 500 g frisk pasta eller 1 kg kartofler - koges