Kalkunschnitzel med champignonsauce
30 min
•

Lækker og dejlig hverdagsret - kalkunschnitzel med champignonsauce. Den cremede champignonsauce føles måske lidt luksuriøs som hverdagsret med piskefløde i saucen. Men det er efter princippet "lidt men godt", da der kun bliver brugt 1 dl fløde i en opskrift til 4 personer. Mere skal der ikke til for at få den cremede sauce. Server kalkunschnitzel med champignonsauce sammen med dampede grøntsager og enten, ris, pasta eller kartofler.
Ingredienser
Kalkunschnitzler
4
Kalkunschnitzler (ca. 500 g)
|
|
---|---|
4 spsk
Hvedemel
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
40 g
Smør
|
|
2
Citroner (usprøjtede) i halve
|
Champignonsauce
225 g
Champignoner i kvarte
|
|
---|---|
2 dl
Hønsebouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ spsk
Saucejævner
|
Tilbehør
400 g
Dampede blandede grøntsager, fx slikærter og broccoli
|
|
---|---|
4 dl
Ris, 500 g frisk pasta eller 1 kg kartofler - koges
|
Sådan gør du
Kalkunschnitzler
Champignonsauce
I stedet for kalkunschnitzler, kan du bruge 4 kyllingefileter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11369 kJ / 2717 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 24,4 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 46,1 % | 11,8 g |
Fedt: | 29,5 % | 3,5 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
