Kalvebøffer i filopakker
60+ min

Kalvebøffer i filopakker

En anderledes måde at servere mørbrad på. Kødet bliver lækkert når det er steges i filopakkerne.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvebøffer i filopakker

En anderledes måde at servere mørbrad på. Kødet bliver lækkert når det er steges i filopakkerne.

Antal portioner
  • 1 afpudset kalvemørbrad (ca. 1,3 kg)
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 plader optøet, frossen filodej
  • 4 spsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt

Brombærdressing

  • 4 spsk mørk balsamicoeddike
  • 4 spsk crème de cassis (solbærlikør)
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g optøede, frosne brombær
  • 1½ liter lolo rossa salat revet i grove stykker
  • 1¾ liter feldsalat i buketter
  • 25 g frisk kørvel

Fremgangsmåde:

Gå mørbraden efter for sener og hinder. Skær kødet ud i 8 bøffer - tryk dem, så de er ca. 5 cm høje. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min i alt). Stil bøfferne tildækket i køleskabet og lad dem køle helt af.

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en ½ plade filodej frem og fordel ca. ¾ tsk af timianbladene midt på dejen. Dup en bøf tør med køkkenrulle og læg bøffen på timianbladene. Fordel ¾ tsk timianblade på bøffen og drys med salt og peber. Luk dejen tæt om bøffen og stil filopakken, med åbningen opad, på en plade med bagepapir. Lav resten af filopakkerne, pensl med fedtstof og drys med salt. (Nu kan pakkerne stå klar i køleskabet i ca. 2 timer.) Bag filopakkerne midt i ovnen.

Brombærdressing

Pisk imens eddike, likør, olie, salt og peber sammen. Kom bærrene i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag brombærdressingen til.

Ved serveringen

Løft brombærrene op af dressingen med en hulske. Læg salaten på tallerkener og fordel brombær og lidt af dressingen på salaten. Pynt med kørvelkviste og stil en nybagt filopakke på hver tallerken. Server straks sammen med resten af dressingen.

Tips

Når man bager filopakkerne i 10 min. er kødet flot rødt. Bag ca. 3 min. ekstra, hvis du vil have kødet rosa.

I stedet for crème de cassis kan man bruge koncentreret sød solbærsaft til dressingen.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Pinot Noir Californien, USA

De mørke bær med balsamico drejer vinvalget til retten over på en rødvin på pinot noir-druen, gerne fra Californien eller Oregon Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv