Kalvebov med champignonsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Ægte mormormad! Mørt grydestegt kød serveret med kartofler, ærter og skysauce med masser af champignon. Gammeldags når det er bedst!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1200 g kalvebov uden ben
  • 50 g smør
  • 1 flaske pilsnerøl (33 cl)
  • ¼ knoldselleri i grove stykker
  • 900 g champignoner i halve
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler
  • 900 g dampede ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær nogle snit i bovens fedtkant. Lad halvdelen af smørret gyldne i en stegegryde. Brun boven på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt øl, selleri, 4 af champignonerne, salt og peber. Kog boven ved svag varme og under låg i ca 1 time og 45 min. Tag kødet op og hold det varmt. Si skyen og kom den tilbage i gryden. Lad resten af smørret gyldne i en pande og steg resten af champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 8 min. Kog imens skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 4 dl. Rør flødeosten i og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring til osten er smeltet. Tilsæt saucejævner og lad saucen koge, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt de stegte champignoner og smag saucen til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 87,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: