Kalvebov med champignonsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Ægte mormormad! Mørt grydestegt kød serveret med kartofler, ærter og skysauce med masser af champignon. Gammeldags når det er bedst!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1200 g kalvebov uden ben
  • 50 g smør
  • 1 flaske pilsnerøl (33 cl)
  • ¼ knoldselleri i grove stykker
  • 900 g champignoner i halve
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler
  • 900 g dampede ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær nogle snit i bovens fedtkant. Lad halvdelen af smørret gyldne i en stegegryde. Brun boven på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt øl, selleri, 4 af champignonerne, salt og peber. Kog boven ved svag varme og under låg i ca 1 time og 45 min. Tag kødet op og hold det varmt. Si skyen og kom den tilbage i gryden. Lad resten af smørret gyldne i en pande og steg resten af champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 8 min. Kog imens skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 4 dl. Rør flødeosten i og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring til osten er smeltet. Tilsæt saucejævner og lad saucen koge, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt de stegte champignoner og smag saucen til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 87,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: