Culottesteg

Culottesteg

60+ min
Culottesteg i ovn er skøn gæstemad. Culotte kan serveres med mange slags tilbehør alt efter sæson og anledning. Culottesteg rækker langt med godt tilbehør i form af fyldige salater og/eller krydrede kartofler. Du kan også servere dampet broccoli, pillede kartofler og en lækker portobellosauce til culotten, hvis det skal være lidt mere traditionelt.

Sådan gør du

Stegetid:

30-40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Culottesteg
  • Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun culotten på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min.
  • Læg culotten i et ovnfast fad og steg den midt i ovnen.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Når centrumstemperaturen er ca. 58-60° er culotten stegt.

Kødfibrene i en culotte ligger anderledes end i andre stege. Derfor kan det være svært finde dem, og dermed skære på tværs af dem. Når du får skåret på tværs af kødfibrene, får du en oplevelse af mørt kød, kød som er nemmere at tygge. På en culotte vender fibrene halvvejs på stegen (A), eller de kan udgå fra spidsen af stegen som en vifte (B). Du kan bedst se fibrene på den rå steg. Sæt evt. en kødnål i den spids af det rå kød, der hvor du vil skære, når kødet skal serveres. Det er nemmere at se på det rå end på det stegte kød. Udskæring A: Start fra "kødnålen"og skær næsten halvdelen af stegen i tynde skiver. Vend kødet "på tværs" og skær den anden vej. Hold øje med skiverne og se om fibrene vender, så du skærer på tværs af dem. Udskæring B: Start fra "kødnålen" og skæreretningen som en vifte. Hold igen øjen med skiverne og juster efter kødfibrene. Det er svært at undgå at skiverne bliver tykkere i den ene ende end i den anden, men det vigtigste er at du skærer på tværs af fibrene.

Grydestegt culottesteg: Følg ovenstående fremgangsmåde, men lad culottestegen blive i gryden efter bruning og tilsæt ½ dl vand. Steg den ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til centrumstemperaturen er 58-60°. Vend stegen efter ca. halvdelen af stegetiden.

Energiindhold for hele retten:

15988 kJ / 3821 kcal

Næringsindhold pr. 100g

919 kJ / 220 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 35,1 % 19 g
Kulhydrat: 0 % 0 g
Fedt: 64,9 % 16,1 g
Mere inspiration

Server fx denne portobellosauce til culottestegen.

Portobellosauce
30 min
Portobellosauce
(19)

Ingredienser

Culottesteg
1 Okseculotte (ca. 1½ kg)
25 g Smør
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk