Kalvekød i tomatfløde
1 timer

Kalvekød i tomatfløde

Lækker gryderet serveret med pasta - eller en god rodfrugtsmos!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvekød i tomatfløde

Lækker gryderet serveret med pasta - eller en god rodfrugtsmos!

Antal portioner
  • 2 liter vand
  • 450 g store modne økologiske tomater
  • 1 moden avocado i tynde skiver
  • ¾ liter romainesalat i fine strimler
  • ½ dl strimlede friske basilikumblade
  • ¼ tsk citronpeber

Tilbehør

  • 500 g frisk pasta, fx fettucine
  • fintrevet parmesanost
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og skær tomaterne i grove tern.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt løg og hvidløg. Svits i yderligere ca.1 min. og kom tomater, vand, sukker, salt og peber i. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tilsæt fløde og kog i yderligere ca. 10 min. Vend basilikum i og smag tomatfløden til.

Læg avocadoskiverne på en bund af salatblade og basilikum. Drys med citronpeber og server salaten sammen med kalvekød i tomatfløde, friskkogt pasta, fintrevet ost og citronbåde.

Tips

I stedet for friske tomater, kan du bruge tomater fra dåse. Vend evt. avocadoen i citronsaft, så den ikke bliver brun.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Til denne ret vil en medium fyldig rødvin fra Toscana være dejlig, fx en chianti Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød