Kalvekød i tomatfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

1 timer

Lækker gryderet serveret med pasta - eller en god rodfrugtsmos!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 liter vand
  • 450 g store modne økologiske tomater
  • 10 g smør
  • 400 g kalvebov i tern
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1¼ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • ½ dl hakkede friske basilikumblade
  • 1 moden avocado i tynde skiver
  • ¾ liter romainesalat i fine strimler
  • ½ dl strimlede friske basilikumblade
  • ¼ tsk citronpeber

Tilbehør

  • 500 g frisk pasta, fx fettucine
  • fintrevet parmesanost
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og skær tomaterne i grove tern.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt løg og hvidløg. Svits i yderligere ca.1 min. og kom tomater, vand, sukker, salt og peber i. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tilsæt fløde og kog i yderligere ca. 10 min. Vend basilikum i og smag tomatfløden til.

Læg avocadoskiverne på en bund af salatblade og basilikum. Drys med citronpeber og server salaten sammen med kalvekød i tomatfløde, friskkogt pasta, fintrevet ost og citronbåde.

Tips

I stedet for friske tomater, kan du bruge tomater fra dåse. Vend evt. avocadoen i citronsaft, så den ikke bliver brun.

Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Til denne ret vil en medium fyldig rødvin fra Toscana være dejlig, fx en chianti Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød

Andre gode forslag