Kanelkage
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Kanelkage er en god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde. Der findes flere varianter af den klassiske kanelkage - denne opskrift på kanelkage er nem og meget lækker.
Ingredienser
Kanelkage
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
275 g
Sukker (ca. 3¼ dl)
|
|
275 g
Hvedemel (ca. 4¾ dl)
|
|
3 tsk
Stødt kanel
|
|
1½ tsk
Natron
|
|
3½ dl
Kærnemælk
|
Glasur
50 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Flormelis (ca. 4¾ dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
|
3 spsk
Stærk, varm kaffe
|
Pynt
Evt. fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Kanelkage
Glasur
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan fryses uden glasur
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17482 kJ / 4178 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1298 kJ / 310 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 3,7 % | 2,8 g |
Fedt: | 23,3 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 73 % | 55,7 g |
