Kanelkage
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Kanelkage er en god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker kaffeglasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur eller til sammenskudsgilde. Der findes flere varianter af den klassiske kanelkage - denne opskrift på kanelkage er lækker svampet og dejlig nem at lave.
Ingredienser
Kanelkage
125 g
Blødt smør
|
|
---|---|
400 g
Sukker (ca. 4¾ dl)
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
|
4 tsk
Stødt kanel
|
|
2 tsk
Natron
|
|
½ liter
Kærnemælk
|
Glasur
50 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Flormelis (ca. 5 dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
|
3 spsk
Stærk, varm kaffe
|
Sådan gør du
Kanelkage
Glasur
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan fryses uden glasur
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1289 kJ / 308 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 3 g |
Fedt: | 8,6 g |
Kulhydrat: | 54,1 g |
