Kængurusteaks og urtesalat med kaffedrys
1 timer

Kængurusteaks og urtesalat med kaffedrys

From the land down under - hop ud i noget kænguru.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kængurusteaks og urtesalat med kaffedrys

From the land down under - hop ud i noget kænguru.

Antal portioner
  • 4 kængurusteaks (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rösti

  • 1 spsk olivenolie

Urtesalat

  • 1 tsk hele kaffebønner
  • 250 g agurk i 2 cm stænger
  • 150 g forårsløg i skrå skiver
  • 1 liter rensede babyspinatblade
  • 1 dl grofthakkede friske citronmelisseblade
  • 1 dl grofthakkede friske mynteblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle hinder og sener fra kængurukødet. Drys kødet med salt og peber og stil det tildækket i køleskabet indtil stegning.

Rösti

Lad ca. 2 tsk af olivenolien blive varm i en pande. Steg løg og hvidløg i ca. 2 min. - eller til det er gyldent. Bland de revne kartofler med sammenpisket æg, løgblanding, ost og salt. Kom bagepapir på en plade og pensl det med 1 tsk olie. Fordel kartoffelblandingen på pladen og glat overfladen. Dryp resten af olien herpå og bag röstien midt i ovnen.

Urtesalat

Kom kaffebønnerne i en plastikpose (egnet til madvarer). Læg posen på et spækbræt og knus kaffebønnerne med en kagerulle eller kødhammer. Vend agurk, forårsløg, spinat og krydderurter sammen i en stor skål og drys med de knuste kaffebønner.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. Pensl kødet med olie og steg de 4 kængurusteaks i ca. 4 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.

Ved serveringen

Grill röstien øverst i ovnen til den tager farve. Skær kødet i tynde skiver og röstien i mindre stykker. Server straks sammen med urtesalat og fraiche.

Tip

I stedet for kaffebønner kan salaten drysses med 1 tsk kakaonibs.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Grill

Ca. 2½ min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Shiraz Barossa Valley, Australien

Til denne eksotiske ret vil en fyldig shiraz fra Australien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling