Kængurusteaks og urtesalat med kaffedrys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

From the land down under - hop ud i noget kænguru.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kængurusteaks (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rösti

  • 1 spsk olivenolie

Urtesalat

  • 1 tsk hele kaffebønner
  • 250 g agurk i 2 cm stænger
  • 150 g forårsløg i skrå skiver
  • 1 liter rensede babyspinatblade
  • 1 dl grofthakkede friske citronmelisseblade
  • 1 dl grofthakkede friske mynteblade

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle hinder og sener fra kængurukødet. Drys kødet med salt og peber og stil det tildækket i køleskabet indtil stegning.

Rösti

Lad ca. 2 tsk af olivenolien blive varm i en pande. Steg løg og hvidløg i ca. 2 min. - eller til det er gyldent. Bland de revne kartofler med sammenpisket æg, løgblanding, ost og salt. Kom bagepapir på en plade og pensl det med 1 tsk olie. Fordel kartoffelblandingen på pladen og glat overfladen. Dryp resten af olien herpå og bag röstien midt i ovnen.

Urtesalat

Kom kaffebønnerne i en frysepose. Læg posen på et spækbræt og knus kaffebønnerne med en kagerulle eller kødhammer. Vend agurk, forårsløg, spinat og krydderurter sammen i en stor skål og drys med de knuste kaffebønner.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. Pensl kødet med olie og steg de 4 kængurusteaks i ca. 4 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.

Ved serveringen

Grill röstien øverst i ovnen til den tager farve. Skær kødet i tynde skiver og röstien i mindre stykker. Server straks sammen med urtesalat og fraiche.

Tip

I stedet for kaffebønner kan salaten drysses med 1 tsk kakaonibs.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Grill

Ca. 2½ min.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Vin match

Shiraz Barossa Valley, Australien

Til denne eksotiske ret vil en fyldig shiraz fra Australien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling

Andre gode forslag