Kængurusteaks og urtesalat med kaffedrys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

From the land down under - hop ud i noget kænguru.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kængurusteaks (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rösti

  • 1 spsk olivenolie

Urtesalat

  • 1 tsk hele kaffebønner
  • 250 g agurk i 2 cm stænger
  • 150 g forårsløg i skrå skiver
  • 1 liter rensede babyspinatblade
  • 1 dl grofthakkede friske citronmelisseblade
  • 1 dl grofthakkede friske mynteblade

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle hinder og sener fra kængurukødet. Drys kødet med salt og peber og stil det tildækket i køleskabet indtil stegning.

Rösti

Lad ca. 2 tsk af olivenolien blive varm i en pande. Steg løg og hvidløg i ca. 2 min. - eller til det er gyldent. Bland de revne kartofler med sammenpisket æg, løgblanding, ost og salt. Kom bagepapir på en plade og pensl det med 1 tsk olie. Fordel kartoffelblandingen på pladen og glat overfladen. Dryp resten af olien herpå og bag röstien midt i ovnen.

Urtesalat

Kom kaffebønnerne i en frysepose. Læg posen på et spækbræt og knus kaffebønnerne med en kagerulle eller kødhammer. Vend agurk, forårsløg, spinat og krydderurter sammen i en stor skål og drys med de knuste kaffebønner.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. Pensl kødet med olie og steg de 4 kængurusteaks i ca. 4 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.

Ved serveringen

Grill röstien øverst i ovnen til den tager farve. Skær kødet i tynde skiver og röstien i mindre stykker. Server straks sammen med urtesalat og fraiche.

Tip

I stedet for kaffebønner kan salaten drysses med 1 tsk kakaonibs.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Grill

Ca. 2½ min.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Shiraz Barossa Valley, Australien

Til denne eksotiske ret vil en fyldig shiraz fra Australien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling

Andre gode forslag