Karameller med chokolade og flagesalt

Bedømmelse

(5 vurderinger)

60+ min

Lækre hjemmelavede karameller overtrukket med mørk chokolade og drysset med et nip flagesalt. Mums!

Ingredienser

ca. 36 stk

Antal portioner
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • flagesalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret med en kniv. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring blandingen i kog under omrøring. Kog uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Karamelblandingen er klar, når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Hæld karamellen i en form (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 36 karameller. Læg karamellerne på et stykke bagepapir.

Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp karamellerne i chokoladen og lad overskydende chokolade løbe af, inden du sætter dem på bagepapir - brug fx en gaffel. Drys med flagesalt inden chokoladen er helt størknet. Opbevar karamellerne køligt.

Tip

Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde: