Karamelliserede figner til ost

15 min
Karamelliserede figner til ost

En skøn ost - intens og fuld af smag. Med følgeskab af herlige, hjemmelavede karamelliserede figner.

Ingredienser

10 g Smør
4 Friske figner (ca. 200 g)
5 spsk Rørsukker
3 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Fast ost, fx emmentaler eller cheddarost - i stave

Tilbehør

Knækbrød eller watercrackers

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Del fignerne i halve og steg dem ca. 2 min. på hver side. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Citronlagen skal lige begynde at tykne.
  • Server osten sammen med de lune eller kolde, karamelliserede figner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5278 kJ / 1262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1025 kJ / 245 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 16,8 % 10,1 g
Kulhydrat: 28 % 16,9 g
Fedt: 55,2 % 15,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karamelliserede-figner-til-ost/