Kardemommefondant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

30 min

Formidabel chokoladekage, der med sit flydende indre vil gøre indtryk på de fleste.

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g blødt smør
  • 4 spsk sukker
  • 3 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 20 kardemommekapsler - knus frøene (ca. 1½ tsk)
  • 1 nip havsalt, fx maldon

Pynt

  • 1 spsk flormelis
  • 7 kardemommekapsler - knus frøene (ca. ½ tsk)

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak chokoladen groft og smelt halvdelen i en skål over vandbad. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af chokoladen og lad det smelte. Lad chokoladen køle let af. Pisk smør og sukker hvidt. Pisk æggene i et ad gangen - pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, kardemomme og salt sammen og vend det i smørblandingen sammen med chokoladen. Fordel dejen i 4 smurte muffinsforme (a ca. 1½ dl). Bag de 4 kardemommefondanter nederst i ovnen - de skal virke ubagte/løse i midten. Tag forsigtigt kagerne ud af formene og anret dem på tallerkener. Pynt med flormelis - drysset gennem en sigte og drys med knust kardemomme. Server straks sammen med flødeskum.

Tips

Gør kagerne klar indtil bagning - stil dem tildækkede i køleskabet til de skal i ovnen.

OBS

Vend ikke kagerne ud på en bagerist - så løber fyldet ud af toppen!

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: