Karolines kvarkkage
60+ min

Karolines kvarkkage

En dejlig, frisk kage med sprøde mandler på toppen.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karolines kvarkkage

En dejlig, frisk kage med sprøde mandler på toppen.

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 125 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 4 æggeblommer
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 spsk hvedemel eller majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g rosiner (ca. ¾ dl)
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 stiftpiskede æggehvider

Pynt

  • grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Smør og sukker røres godt, æggeblommer og kvark tilsættes lidt efter lidt. Mel, bagepulver og vaniljesukker røres i sammen med rosiner, citronskal og -saft. Æggehviderne piskes stive og vendes i. Dejen fyldes i en smurt springform og bages straks midt i ovnen.

Ved serveringen

Kagen pyntes med grofthakkede mandler. Kagen skal være fugtig og smager dejlig frisk.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 170°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %
Print