Karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling

30 min
Karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling

En supernem og hurtig gryderet med både syrlighed og sødme. Tomater og abrikoser byder ind med syrlighed, mens gulerødder, honning og rød peber klarer sødmen.

Ingredienser

¼ liter Karrysauce
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
2 Gulerødder i stave (ca. 150 g)
75 g Soltørrede abrikoser i strimler
2 tsk Honning
1 tsk Groft salt
15 g Smør
300 g Kyllingeinderfileter
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Stort knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Tilbehør

4 dl Brune ris, parboiled - koges
100 g Babysalatblade

Sådan gør du

  • Bring karrysauce, tomater, peberfrugt, gulerødder, abrikoser, honning og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Smag til.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Flæk kyllingeinderfileterne og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tag panden af varmen og vend kyllingekødet med ingefær, hvidløg og salt. Smag til.
  • Kom karry-tomatsaucen i en varm skål. Drys kyllingekødet hen over og server sammen med ris og grøn salat.

Tip

  • En rest karrysauce kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9254 kJ / 2212 kcal

Næringsindhold pr. 100g

510 kJ / 122 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 20,7 % 6,2 g
Kulhydrat: 62,7 % 18,8 g
Fedt: 16,6 % 2,3 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karry-tomatgryde-med-ingefarkrydret-kylling/