Karrygryde med chili og gule beder

30 min
Karrygryde med chili og gule beder

Karrygryde med chili - en opskrift fuld af farver og dejlig smag. En lynhurtig ret med både rodfrugter, æbler og brombær. Skøn gryderet, hvor det hele er bundet sammen af karrysauce og serveret med ris....uhm!

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

20 g Smør
2 Gule beder i halve tynde skiver (ca. 200 g)
3 Porrer i ringe (ca. 300 g)
½ liter Karrysauce
300 g Wokstrimler af okseklump
1 Rød chilipeber i tynde ringe (ca. 3 spsk)
1 tsk Groft salt
2 Æbler i små tern, fx gråsten (ca. 350 g)
125 g Skyllede brombær

Pynt

Finhthakket porretop og rød chilipeber i tynde ringe

Tilbehør

3 dl Basmatiris - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits beder og porrer i ca. 3 min.
  • Tilsæt karrysauce, wokstrimler, chili og salt. Bring retten i kog under omrøring og tilsæt æbler.
  • Tag karrygryden af varmen og lad den trække under låg i ca. 3 min. Smag til.
  • Kom karrygryden i en varm skål og drys med brombær, porretop og chili. Server sammen med nykogte ris.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Er det svært at skaffe beder, så kan du nemt erstatte dem med gulerødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8964 kJ / 2142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,1 % 4,1 g
Fedt: 24,5 % 2,4 g
Kulhydrat: 56,4 % 12 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karrygryde-med-chili-og-gule-beder/