Karrygryde med mandeldrys
20 min
•

En dejlig grøntsagsret med både bid og masser af smag. De røde linser er et fint tilbehør. De koger lidt ud, men ikke mere end at der stadig er lidt at tygge på.
Ingredienser
200 g
Tørrede røde linser (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Mandeldrys
75 g
Hakkede mandler - evt. ristede
|
|
---|---|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
½ liter
Karrysauce
|
|
---|---|
300 g
Knoldselleri eller gulerødder i stave
|
|
2
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
|
|
200 g
Optøede edamamebønner
|
|
1½ spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
200 g
Naanbrød
|
---|
Sådan gør du
Mandeldrys
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10140 kJ / 2424 kcal
Næringsindhold pr. 100g
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 19,3 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 45,3 % | 9,8 g |
Fedt: | 35,4 % | 3,5 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
