Karrygryde med mandeldrys
30 min

Karrygryde med mandeldrys

En dejlig grøntsagsret med både bid og masser af smag. De røde linser er et fint tilbehør. De koger lidt ud, men ikke mere end at der stadig er lidt at tygge på.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrygryde med mandeldrys

En dejlig grøntsagsret med både bid og masser af smag. De røde linser er et fint tilbehør. De koger lidt ud, men ikke mere end at der stadig er lidt at tygge på.

Antal portioner
  • 200 g røde linser (ca. 2½ dl)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Mandeldrys

  • 75 g hakkede mandler - evt. ristede
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ liter Karolines Køkken® Karrysauce
  • 1 knoldselleri i stave (ca. 300 g)
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 200 g optøede edamamebønner (sojabønne)
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g naanbrød

Fremgangsmåde:

Skyl linserne grundigt og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - ikke længere. Hæld linserne i en sigte og hold dem varme.

Mandeldrys

Bland alle ingredienserne.

Kom karrysauce og resten af ingredienserne i en tykbundet gryde. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag til.

Server karrygryden med de varme, kogte linser, naanbrød og mandeldrys.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %
Print