Karrygryde med mandeldrys

Karrygryde med mandeldrys

20 min
En dejlig grøntsagsret med både bid og masser af smag. De røde linser er et fint tilbehør. De koger lidt ud, men ikke mere end at der stadig er lidt at tygge på.

Sådan gør du

  • Skyl linserne grundigt og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - ikke længere. Hæld linserne i en sigte og hold dem varme.
Mandeldrys
  • Bland alle ingredienserne.
  • Kom karrysauce og resten af ingredienserne i en tykbundet gryde. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag til.
  • Server karrygryden med de varme, kogte linser, naanbrød og mandeldrys.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7908 kJ / 1890 kcal

Næringsindhold pr. 100g

288 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 16,1 % 2,7 g
Kulhydrat: 40,9 % 6,9 g
Fedt: 43 % 3,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tørrede røde linser (ca. 2½ dl)
200 g
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Mandeldrys
Hakkede mandler - evt. ristede
75 g
Hakket bredbladet persille
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
½ liter
Knoldselleri eller gulerødder i stave
300 g
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2
Optøede edamamebønner
200 g
Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk
Stort hakket fed hvidløg
1
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Stødt spidskommen
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Naanbrød
200 g