Karrykål med blommer
45 min

Karrykål med blommer

Kålpølser er krydrede, faste pølser. De er ikke lavet af kål, men passer godt til kål.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrykål med blommer

Kålpølser er krydrede, faste pølser. De er ikke lavet af kål, men passer godt til kål.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1½ spsk madraskarry
  • 250 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ½ dl vand
  • 500 g snittet hvidkål
  • 2 zittauerløg i halve ringe
  • 3 gulerødder i halveskrå skiver
  • 2 kålpølser i tynde skiver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 blommer i både

Blommedressing

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Steg kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Kom vand, hvidkål, løg, gulerødder, kålpølser, salt og peber i gryden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt blommer, varm retten godt igennem og smag til.

Blommedressing

Vend hakket blomme, honning, salt og peber i kvarken. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print