Karrykrydret broccolisuppe med fisk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

Prøv en cremet fyldig broccolisuppe som får sin fylde fra bl.a. banan og bulgur.

Ingredienser

Antal portioner

  • 450 g broccoli i buketter og stokken i grove stykker
  • 1½ spsk grøn karrypasta
  • 1 zittauerløg i grove stykker
  • 4 spsk skyllet bulgur
  • 1 banan i grove stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 400 g hvid fiskefilet i mundrette bidder, fx sandart, skrubbe eller rødspætte

Tilbehør

  • 240 landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag ca. 100 g af de mindste broccolibuketter fra. Lad karrypastaen blive varm i en tykbundet gryde. Tilsæt løg, bulgur, banan og resten af broccolien og svits det i karrypastaen i ca. 1 min. Kom bouillon i og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Blend suppen glat, fx med en stavblender.

Bring broccolisuppen i kog under omrøring. Tilsæt fiskebidder og broccolibuketter - gem lidt buketter til pynt. Tag gryden af varmen og lad suppen trække ca. 3 min. uden låg. Smag til.

Ved serveringen

Fordel suppen i varme portionsskåle. Server med fraiche og brød.

Tip

Ved at lade suppen stå uden låg, bevarer broccolibuketterne den friske grønne farve, fremfor at blive olivenfarvede.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne krydrede suppe skal serveres en fyldig, aromatisk hvidvin. Prøv en gewürztraminer fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til thaimad