Karrysuppe med stegt torsk, æble og selleri

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Dejlig, nem og hurtig suppe med fisk og grønt, som får et ekstra pift af hvidløgsrugbrødet.

Ingredienser

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 500 g renset torskefilet uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • 6 skiver groft rugbrød
  • 1 lille pillet fed hvidløg
  • 1 spsk smeltet smør
  • ½ knoldselleri i små tern
  • 6 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 2 syrlige æbler i mundrette bidder, fx gråsten
  • 1 dl friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring suppen i kog i en tykbundet gryde– rør af og til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Del torskefileten i 8 lige store stykker. Brun fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 2 min. Drys med salt.

Rist imens rugbrødet godt på en brødrister. Gnid brødet med hvidløg på den ene side og pensel med flydende fedtstof.

Kom de 2 slags selleri og æbler i suppen. Bring den atter i kog under omrøring. Kom suppen i en stor, varm skål, pynt med koriander og server sammen med de stegte torskestykker og hvidløgsrugbrød.

Tip

I stedet for koriander, kan du drysse suppen med hakket bredbladet persille.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: