Kartoffelfrikadeller med ost
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Kartoffelfrikadeller med ost

Enkel vegetarret med cremet dip og dampede grøntsager.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelfrikadeller med ost

Nøglehulsmærket opskrift

Enkel vegetarret med cremet dip og dampede grøntsager.

Antal portioner

Dressing

  • 2 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2½ spsk finthakket frisk dild
  • 2½ spsk finthakket frisk kruspersille
  • 2½ spsk fintklippet purløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g farvede gulerødder i lange strimler
  • 300 g fintsnittede porrer
  • 1 liter vand

Kartoffelfrikadeller - 20 stk.

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Dressing

Vend alle ingredienserne, på nær gulerod, porre og vand, sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Bring vandet i kog i en stor tykbundet gryde. Kog porrene i ca. 1 min. Skyl dem i kold vand og drup dem tørre med et viskestykke. Vend alle ingredienserne sammen, og anret på et fad.

Kartoffelfrikadeller

Kom kartoflerne i en skål og mos dem med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne og rør blandingen godt sammen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Form halvdelen af kartoffelblandingen til 8 små "frikadeller", fx med en ske. Steg "frikadellerne" på 3 sider ved jævn varme (ca. 7 min. i alt). Tag de stegte kartoffelfrikadeller op af panden og hold dem varme. Steg de sidste "frikadeller" i resten af smørret. Server de lune deller sammen med salaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %
Print