Kartoffelfrittata med ost
1 timer

Kartoffelfrittata med ost

En hurtig æggekage til aftensmaden - brug evt. rester fra dagen før.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelfrittata med ost

En hurtig æggekage til aftensmaden - brug evt. rester fra dagen før.

Antal portioner
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • ½ spsk rapsolie
  • ¾ kg kartofler i tern
  • 250 g knoldselleri i tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl vand

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Sauter løg i en gryde med fedtstof. Vend kartoffeltern og knoldselleri i, krydr med salt og peber og spæd med vand. Lad blandingen simre til grøntsagerne er næsten møre - ca. 10 min. Hæld væsken fra.

Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber og vend grøntsagsblandingen, rød peber og revet ost i. Smelt fedtstoffet i en stor pande og hæld æggemassen på. Steg frittataen til den er gennemvarm og gylden, ca. 20 min. De sidste 5 min. lægges låg på, så overfladen stivner.

Tip

Server en god salat til kartoffelfrittataen med vinaigrette dressing.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print