Kartoffelmos med blandede grøntsager

Kartoffelmos med blandede grøntsager

45 min
Masser af gode grøntsager. Kan spises som selvstændig ret eller til stort set alt kød.

Sådan gør du

  • Kom kartofler og selleri i en stor, tykbundet gryde med kogende vand. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom persillen i og kog yderligere ca. 5 min. eller til kartofler og selleri er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos grøntsagerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend mælk, salt og peber i. Varm kartoffelmosen godt igennem og smag den til.
Blandede grøntsager
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt basilikum, salt og peber og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Vend osten i de blandede grøntsager og smag til. Server straks sammen med kartoffelmos og røget kylling.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8572 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 32,5 % 5,1 g
Fedt: 36,3 % 2,6 g

Ingredienser

Melede kartofler i grove stykker
750 g
Knoldselleri i grove stykker (ca. 200 g)
½
Vand
¾ liter
Frisk, hakket kruspersille
1 dl
Mælk
1½ dl
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Blandede grøntsager
Smør
10 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
3
Grøn squash i grove stykker (ca. 200 g)
1
Grofthakkede tomater (ca. 200 g)
2
Tørret basilikum
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Arla Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
200 g
Tilbehør
Røget kylling
500 g