Kartoffelmos med blandede grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Masser af gode grøntsager. Kan spises som selvstændig ret eller til stort set alt kød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g melede kartofler i grove stykker
  • ½ knoldselleri i grove stykker (ca. 200 g)
  • ¾ liter vand
  • 1 dl frisk, hakket kruspersille
  • 1½ dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Blandede grøntsager

Tilbehør

  • 500 g røget kylling

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartofler og selleri i en stor, tykbundet gryde med kogende vand. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom persillen i og kog yderligere ca. 5 min. eller til kartofler og selleri er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos grøntsagerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend mælk, salt og peber i. Varm kartoffelmosen godt igennem og smag den til.

Blandede grøntsager

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt basilikum, salt og peber og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Vend osten i de blandede grøntsager og smag til. Server straks sammen med kartoffelmos og røget kylling.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: