Kartoffelmos med blandede grøntsager

Kartoffelmos med blandede grøntsager

45 min
Masser af gode grøntsager. Kan spises som selvstændig ret eller til stort set alt kød.

Sådan gør du

  • Kom kartofler og selleri i en stor, tykbundet gryde med kogende vand. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom persillen i og kog yderligere ca. 5 min. eller til kartofler og selleri er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos grøntsagerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend mælk, salt og peber i. Varm kartoffelmosen godt igennem og smag den til.
Blandede grøntsager
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt basilikum, salt og peber og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Vend osten i de blandede grøntsager og smag til. Server straks sammen med kartoffelmos og røget kylling.
Energiindhold for hele retten:

8596 kJ / 2054 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,5 % 5 g
Kulhydrat: 32,3 % 5,1 g
Fedt: 36,2 % 2,6 g

Ingredienser

750 g Melede kartofler i grove stykker
½ Knoldselleri i grove stykker (ca. 200 g)
¾ liter Vand
1 dl Frisk, hakket kruspersille
1½ dl Mælk
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Blandede grøntsager
10 g Smør
3 Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
1 Grøn squash i grove stykker (ca. 200 g)
2 Grofthakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern
Tilbehør
500 g Røget kylling