Kartoffelmos med fennikel og æble
45 min

Kartoffelmos med fennikel og æble

En anderledes kartoffelmos med masser af smag. Passer godt til braiserede retter med okse, lam eller vildt.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos med fennikel og æble

En anderledes kartoffelmos med masser af smag. Passer godt til braiserede retter med okse, lam eller vildt.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 fennikel i tern (ca. 200 g)
  • 1 stort syrligt æble skrællet og skåret i både, fx Elstar eller Aroma (ca. 125 g)
  • ¾ kg melede kartofler i kvarte, fx King Edward, Estima eller Raja
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • ½ bundt finthakket kruspersille
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 tsk anislikør, fx pastis eller pernod
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde og sauter fennikelternene i 2-3 min. Tilsæt æblestykker og sauter i yderligere ca. 1 min. Tilsæt kartoflerne og dæk med vand. Bring grøntsagerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre på eftervarme. Varm madlavningsfløde og persille. Pisk grøntsagerne til mos og pisk den varme persilleblanding i. Tilsæt chalotteløg, likør, salt og peber og smag til.

Tips

Fra omkring 1. september er kartoflerne gode at anvende til mos. Vælg bagekartofler. Denne mos er god til braiserede retter med okse, lam eller vildt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 31 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Til retter med kød vil en rødvin på zinfandel-druen være lækker, fx fra Californien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lakrids