Kartoffelmos med fennikel og æble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

En anderledes kartoffelmos med masser af smag. Passer godt til braiserede retter med okse, lam eller vildt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 fennikel i tern (ca. 200 g)
  • 1 stort syrligt æble skrællet og skåret i både, fx Elstar eller Aroma (ca. 125 g)
  • ¾ kg melede kartofler i kvarte, fx King Edward, Estima eller Raja
  • 2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • ½ bundt finthakket kruspersille
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 tsk anislikør, fx pastis eller pernod
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde og sauter fennikelternene i 2-3 min. Tilsæt æblestykker og sauter i yderligere ca. 1 min. Tilsæt kartoflerne og dæk med vand. Bring grøntsagerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre på eftervarme. Varm madlavningsfløde og persille. Pisk grøntsagerne til mos og pisk den varme persilleblanding i. Tilsæt chalotteløg, likør, salt og peber og smag til.

Tips

Fra omkring 1. september er kartoflerne gode at anvende til mos. Vælg bagekartofler. Denne mos er god til braiserede retter med okse, lam eller vildt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 31 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Til retter med kød vil en rødvin på zinfandel-druen være lækker, fx fra Californien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til lakrids